top of page

Cirkeltraining

IMG_188614581354677_20140531092241792_zp

Binnenkort start een nieuwe lessenreeks!

Kennismaken met cirkeltraining - Nu vernieuwde lessen na het bezoek van Hermina Stout!

Cirkeltraining is een fantastische manier om de band met je hond (verder) op te bouwen. Het werk in en rond de cirkel leidt tot een heel bijzondere samenwerking met de hond. Het is een training waarbij jij leert hoe je jouw hond het werk om de cirkel kunt leren, alsook leert zien wat jouw hond nodig heeft om graag naar je te willen luisteren. De cirkel is de tool die wordt ingezet om te werken aan de verbinding tussen jou en je hond. Je hond leert om zich te focussen op jou.


Bij cirkeltraining leert de hond door middel van lichaamstaal, en dus weinig met stemcommando’s, signalen aan de buitenkant van een grote, met lint of touw uitgezette cirkel te lopen. Het werken op de cirkel leidt tot een bijzondere samenwerking met je viervoeter. Jij leert om goed naar je hond te kijken, de hond op zijn beurt leert zich op jou te concentreren.


Voor wie is de cirkeltraining geschikt?


Cirkeltraining is voor iedere combinatie geschikt, mits de hond gezond is en bij de baas het plezier van het samenwerken voorop staat. De training is passend te maken voor iedere hond. Een basis gehoorzaamheid is een vereiste, je kan dus enkel deelnemen wanneer jouw hond reeds in de A-klas (of hoger) zit.


Mogelijkheden op de cirkel


De cirkeltraining zal niet snel vervelen voor hond en begeleider. Samen kun je werken  aan heel gerichte trainingsdoelen zoals bijvoorbeeld: het werken op afstand, gehoorzaamheid, behendigheidsonderdelen, appel, het trainen van het gangwerk van de hond, en nog veel meer. Vanuit de basis kan je werken aan diverse onderdelen zoals bijvoorbeeld :

-Tempowisseling

-Afstandsoefeningen

-Conditie verbetering

-Cavaletti  werk

-Hindernissen

-Vooruitsturen

-Gangwerkverbetering

-Meerdere cirkels


De training is dus zo afwisselend als baas en hond het willen! Zie onderstaande foto: alles draait om aandacht.


Wat is cirkeltraining niet ?

Het is niet de bedoeling dat de hond zomaar om de cirkel rent, hiermee verhoog je druk en/of (hyper) gedrag. Dit is dus niet de bedoeling bij cirkeltraining!

Samenwerken 

Het draait allemaal op samenwerking: de hond moet niet, hij mag. Hoe minder dwang er op de honden wordt uitgeoefend, des te beter ze vaak meewerken. Als de omgeving veilig is, wordt cirkeltraining zonder lijn geoefend . De hond is dan vrij om weg te lopen, maar de praktijk leert dat de meeste honden dolgraag met hun baas willen samenwerken. De lijn is dan geheel overbodig. Als je de begeleider subtiel ziet leiden en de hond haarfijn ziet volgen, lijkt het haast wel of er een onzichtbare lijn tussen begeleider en hond bestaat. Focus en zelfcontrole zijn een belangrijk aandachtsgebied in de training.

Hier bevinden zich de lesuren. Inschrijven is verplicht.

Inschrijven voor deze cursus is noodzakelijk. Doch is er vrije toegang:

Bedankt voor de inzending!

Slide-Cirkeltraining-paars.jpg
bottom of page