top of page

Op onze hondenschool wordt enkel gewerkt aan de hand van positieve gedragstherapie. Slipkettingen en andere instrumenten die honden pijn kunnen doen, zijn dan ook niet toegelaten. Lees hier meer over de hondvriendelijke methode die we gebruiken in onze groepslessen (disciplines).

8275530_orig.jpg

Puppy's en startende honden:  Basisschool

Vooraleer na te denken over welke cursus je wil volgen met je pup op eender welke hondenschool, dien je goed het onderscheid te kennen tussen gehoorzaamheid en opvoeding. Bij gehoorzaamheid worden de basiscommando's (truukjes) aangeleerd die je van een gehoorzame hond verwacht. Het is een discipline (spel) tussen jezelf en jouw hond. Doorgaans wordt dit in de meeste hondenscholen aangeleerd. 


Opvoeding daarentegen concentreert zich meer op het wederzijds respect en de verwachtingen van elkaar inwilligen zodat jouw hond (pup) in goede balans verkeert. Een gebalanceerde hond krijg je door minder menselijke psychologie toe te passen in de training en je meer te verdiepen in hondenpsychologie. Eens je de hond zijn noden begrijpt en vervult, heb je een gelukkige hond. Gehoorzaamheid:

Zowel pups als volwassen honden kunnen samen starten in onze discipline gehoorzaamheid (basisschool). De juiste pagina om te starten bevindt zich hier. Hieronder bevindt zich meer informatie met betrekking tot de lessen die we aanbieden. Benieuwd naar de lesoefeningen? Deze kan je hier terugvinden.

Onze basisschool

Ongeacht de leeftijd van je hond start je bij ons in de doorstroomklas. In deze klas leren we de beginselen van de gehoorzaamheid; aandacht, zit/lig, aan de voet volgen, komen op bevel,…


Alvorens je in de doorstroomklas terecht kan, volg je één instaples op dinsdag of zondag. Je kan je al pre-registreren online, maar dit is geen officiële inschrijving. Nadien moet je je nog op het secretariaat aanmelden voor een instaples op dinsdag of zondag, tegelijk word je pre-registratie verder verwerkt. Er zal dan gevraagd worden om lidgeld te betalen. 


De instaples is zonder hond. Je krijgt in deze theoretische les vooral wat uitleg over het reilen en zeilen van onze hondenschool. Dit zijn dan vooral algemene afspraken, wat je moet meebrengen naar de les en een eerste basis van enkele oefeningen.

Hieronder bevindt zich nog meer informatie over onze verschillende klassen

Vanaf je eerstvolgende les in de doorstroomklas sta je op het veld met je hond.

Doorstroomklas

Zoals reeds vermeld leren we in deze klas de beginselen van gehoorzaamheid. Maar wat is nu een gehoorzame hond, dit is voor elke baas subjectief. Wij hanteren de oefeningen die ons zijn opgelegd door de KKUSH (De Koninklijke Kynologische Unie St-Hubertus)


We werken aan de hand van een positieve methode die vertrekt vanuit een vertrouwensrelatie. Daarom starten we met het opbouwen van een band. Het gebruik van snoepjes, stem en spel primeert hierbij.

Wat leren we zoal: aandacht vragen met behulp van de naam en/of bevel, leren komen op bevel, samen spelen, hoe je hond te belonen, hoe een goede consequente baas te zijn, enz…

Deze lessen gaan door op dinsdag en zondag.


In de doorstroomklas krijgen jouw hond en jezelf op regelmatig tijdstip een evaluatie. Mits je 4 maal een handtekening hebt ontvangen op je lidkaart mag je doorschuiven naar de A-klas.

Wat je hond moet kunnen om door te mogen schuiven naar de volgende klas, vind je hier.

A-klas en B

In de A-klas gaan we verder met het uitbreiden van de reeds aangeleerde oefeningen.


Bij inschrijving wordt er gemeld dat je een theorieles moet volgen. Deze volg je liefst zo snel mogelijk na start van de lessen.

Deze moet je verplicht gevolgd hebben alvorens je mag deelnemen aan de overgangsproef van A-klas naar B-klas.

Wanneer je kiest om gehoorzaamheid verder te blijven volgen kom je terecht in de B-klas. Hier beginnen we aan het echte werk en gaan we de reeds eerder geleerde oefeningen perfectioneren alsook nieuwe oefeningen.

Na deze klas kan je nog verder doorgroeien naar de brevetklas. Mocht je interesse hebben in het spelen van wedstrijden/behalen van de officiële brevetproef of gewoon recreatief bezig wil zijn met je hond.

Na de brevetklas schuif je door naar debutanten of recreanten.


Wil je weten wat de overgangsproeven inhouden klik hier.


Klik hier voor de instapdata + overgangsdata van de examens.

bottom of page