top of page

Agility

Opgelet: Er zijn momenteel enkele links op deze pagina niet werkzaam. We trachten deze opnieuw werkzaam te krijgen tegen begin maart 2024.


Agility, of behendigheid, is een actiespel waar het teamwork van hond en baas voorop staat. Het is een discipline vergelijkbaar met jumping bij paardensport. Het parcours omvat een aantal hindernissen die de hond moet nemen, geleid door zijn begeleider, in een minimum van tijd, op de juiste wijze en in een bepaalde volgorde.

 

Vanaf de zijlijn lijkt agility heel eenvoudig. Maar van zowel baas als hond wordt een goede conditie, lenigheid, en een zekere zin in geestelijke uitdaging gevraagd. Een gevorderde combinatie een parcours zien lopen is spectaculair, maar deze hebben al heel wat uurtjes training achter de rug.

Zin om te starten met Agility? Schrijf je dan nu hier in.

(Ook met je pup of jonge hond kan je al starten. We zorgen voor aangepaste oefeningen voor pups en jonge honden.)

Onze lesuren? Klik hier 

 

Wat breng je mee naar onze trainingen? Klik hier voor een checklist.

 

Algemeen Agility HOBA reglement: Klik hier 

 

Vragen? Stuur een mailtje naar agility@hoba.be

IMG_8653.JPG

Pre-Agility

Onze startklas Agility.

Voor alle honden (vanaf 8 maanden) die zin hebben in Agility.

In deze klas gaan we spelenderwijs het contact met je pup of (jonge) hond versterken. We leggen een goede basis voor een mooie samenwerking tussen je hondje en jezelf. 

 

Pups en jonge honden mogen niet springen of het lichaam zwaar belasten voordat ze volgroeid zijn. We gaan dus op een andere manier aan de slag: we werken aan gewenning en omgaan met prikkels, lichaamsbewustzijn, drive, werkfocus, ... Dit alles op een leuke en actieve manier met oog voor het jonge lichaam van je hond én een goede voorbereiding op agility.

 

Contact én fun zijn heel belangrijk bij agility, daarom beginnen we al heel vroeg met oefeningen die dit op een leuke wijze versterken.

 

Naast goede contactoefeningen leren we jullie wat een goede warming up én cooling down inhoudt. Daarnaast maken jullie kennis met een tunnel, de wip, de weave en leren we jullie al enkele sturingstechnieken (tic-tac, links-rechts, vooruit, achter kruisen).

 

We wisselen actie en denkoefeningen af om zo een leuke les te creëren voor jezelf en je pup of (jonge) hond. Je bent dus ook in deze klas actief bezig met je hond!

Meer info over de inhoud en doelen van deze klas? KLIK HIER

Enkele sfeerbeelden van onze leden...

Beginners

In de beginnersklas leert de hond alle toestellen die gebruikt kunnen worden in een Agility-parcours.

Het doel van deze klas is dat de hond elk toestel perfect kent en een eenvoudig parcours kan lopen met alle toestellen.

Meer weten over de inhoud en doelen van deze klas: KLIK HIER

Gevorderden

Bij de gevorderden worden de parcours moeilijker.

Hond en baas leren de parcours op een meer technische wijze afleggen. Hier leren zij wissels, snelheid en precisie.

 

Meer weten over de inhoud en doelen van deze klas: KLIK HIER

Tussenklas

In deze klas begeleiden we teams bij het kunnen lopen van graad 1 parcours waarbij alle toestellen genomen worden zonder hulpmiddelen zoals bv. een target. We gaan verder in het oefenen van verschillende skills zoals out wrap + slice, weave-ingangen, raakvlakken, toestellen negeren, …

Leden die dit wensen ondersteunen we bij de voorbereidingen op het behalen van hun TAP. Je kiest zelf of je daarna ook effectief aan wedstrijden wenst deel te nemen.

 

Meer weten over de inhoud en voorwaarde tot deelname in deze klas? KLIK HIER

Recreanten

In deze groep trainen we recreatieve teams. Hoewel het bij Agility gaat om het zo snel mogelijk en foutloos afleggen van een parcours kunnen teams (geleider+hond) in deze groep genieten van deze sport. Hier gaan we op een ontspannen manier trainen aan het perfectioneren van toestellen en handelingen. Ook in deze groep vinden we het belangrijk dat teams kunnen blijven bijleren en evolueren.

 

Meer weten over de inhoud en voorwaarde tot deelname in deze klas? KLIK HIER

Wedstrijdklas

In de wedstrijdklas trainen de verschillende teams die deelnemen aan wedstrijden samen. Naargelang het aantal deelnemers kan de groep gesplitst worden per graad om gerichter te kunnen trainen.

In deze groep werken we aan het perfectioneren van toestellen, moeilijker handelingen, verschillende weave-ingangen, korte sequenties, goede raakvlakken, moeilijker parcours, wissels, precisie bij het handelen, … Er wordt gewerkt aan moeilijkheden die teams kunnen ondervinden op wedstrijden.

 

Meer weten over de inhoud en voorwaarde tot deelname in deze klas? KLIK HIER

bottom of page