top of page

Nadac Hoopers

Nadac Hoopers is zeer laagdrempelig, en geschikt voor bijna elke hond. Jong of oud, groot of klein, elke hond kan er zijn energie in kwijt. Ook voor oudere honden die het na een mooie sportcarrière  een beetje rustiger aan moeten doen, is Hoopers een goede sport om te beoefenen. Dit omdat het wel een geestelijke inspanning, maar geen fysieke overbelasting vraagt. Er komen geen sprongen in een parcours voor , de fysieke belasting is dus minimaal. En dat terwijl het wel een actieve sport is. De hond moet een parcours met voornamelijk Hoops, in combinatie met tunnels, hekjes en tonnen afleggen, binnen een vooraf vastgestelde tijd. De handler blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours. De hond wordt vanaf deze positie 'gestuurd'.  De hond moet dus zelfstandig het parcours afleggen maar staat constant in verbinding met de handler.


Ook voor handlers met fysieke beperkingen is Hoopers zeer goed te doen. Omdat de hond op afstand gestuurd en gehandeld wordt, hoeft de handler zelf minimale activiteit te verrichten. Door middel van lichaams- en stem commando’s wordt richting aangegeven, en ontstaat er door training een mooie samenwerking tussen hond en baas.  Zelfs op afstand, wat voor een hond een extra mentale uitdaging is en een hoge mate van meedenken vereist!   


Hoopers is daarmee geschikt voor honden van alle leeftijden en zelfs voor honden met blessures als HD, ED of rugproblemen (bij ernstige HD, ED, artrose etc. is het echter af te raden om nog intensief met de hond te gaan sporten). Voor advies hierover staat Nadac Hoopers Nederland in contact met een Orthomanueel dierenarts.

Ook voor jonge honden is Hoopers een leuke afwisseling en kan het een goede en minder belastende voorbereiding zijn op de agility. Maar eigenlijk is Hoopers, voor iedere hond die het leuk vind om met het baasje te werken,  geschikt.


Inshrijven voor deze cursus is verplicht gezien de plaatsen gelimiteerd zijn. Hiernaast bevindt zich het inschrijvingsformulier.

Check hier het correcte lesuur.

Bron: nadac-hoopers-nederland.nl

hoopers2.jpg

Inschrijven

Inschrijven kan je alleen als je een actief lidmaatschap hebt bij onze hondenschool. Indien je dit niet hebt, zal je een foutmelding krijgen in het formulier.

bottom of page