top of page

Dog Survival

Doe jij mee met onze Dog Survival op 20 april 2024?

Schrijf je snel in, de plaatsen zijn beperkt.

Praktisch...​


Wat is een dogsurvival?

Bij een dogsurvival wandel of loop je, samen met je hond, een parcours van 5km. Op het parcours kom je 15 hindernissen tegen, die je samen met je hond kan nemen. Deelnemen kan je alleen of in groep van max. 6 personen.

Wat mag je verwachten?

Deze dogsurvival is voor beginners. Er wordt niet gekeken naar het uur en is puur recreatief. Belangrijk is ook dat je niet alle obstakels moet nemen als deze fysiek niet mogelijk zijn voor jou of je hond. Je kiest dus zelf. Met ons parcours wandel/loop je over onze terreinen, park Groot Schijn en Ertbruggebos.
De 15 hindernissen staan verspreid over het parcours en omvatten, kruipen, klimmen,… maar vooral samen met je hond veel plezier beleven.

Bij aankomst kan je parkeren rond onze terreinen (inrit parking Makro). We beschikken niet over heel veel plek. Onze parkeerwachters geven aan of er nog plaats is. Zo niet vragen we vriendelijk om gebruik te maken van de parking Sportoase op de Ruggeveldlaan of parkeerplek zoeken op de August van de Wielelei.

Betaling en deelname

Inschrijven doe je op voorhand via deze link. De dag zelf meld je jezelf aan bij ons secretariaat, met je DogID ter controle van de vaccinaties. Je wordt aan de start verwacht op het uur dat aan jou via mail is gecommuniceerd. Alle deelnemers krijgen een dagprijs met lekkers voor hond en geleider + een aandenken voor deelname. Deelname kost €15 per combinatie hond + geleider. Er mogen extra deelnemers meewandelen zonder meerprijs. Per extra hond moet er worden ingeschreven en betaald. Wil je deelnemen als groep, stuurt 1 iemand van de groep een mailtje naar secretariaat@hoba.be met de namen van de deelnemers + een groepsnaam.  

Wat heb je nodig voor een dogsurvival?

Je hebt verschillende opties. Je mag gebruik maken van een canicross uitrusting. Dit zijn een harnas en gordel die aan elkaar verbonden zijn met een elastische leiband. Hierdoor heb je je handen vrij en kan je samen vrij bewegen. Je mag ook gebruik maken van een gewoon harnas of halsband.

Het is verboden om tijdens onze survival gebruik te maken van sliplijnen en dergelijke. Ook flexlijnen zijn niet toegestaan. Je moet te allen tijde je hond kort bij je kunnen houden.

Ook handig om bij te hebben: snoepjes, speeltje, poepzakjes en eventueel reservekledij en schoeisel.

Ten laatste een week voor de start krijg je je startnummer en startuur doorgestuurd.

 

Doe jij mee? Dan verwachten we dat je het reglement naleeft. Je vind het hieronder.

 

Reglement

 1. Alle deelnemers dienen op de hoogte te zijn van dit voor hen geldend reglement. Het reglement dient door iedereen aanvaard en gerespecteerd te worden. Bij de inschrijving wordt het reglement automatisch aanvaard.

 2. De deelnemers nemen op eigen risico deel aan de Dog Survival. De organisatie noch de medewerkers kunnen op enigerlei wijze voor schade en/of letsel aansprakelijk worden gesteld. Voor de deelnemers is er een verzekering voor medische kosten voor lichamelijk letsel opgelopen tijdens de activiteit – dit dient gemeld te worden na aankomst van de deelnemer of indien onmogelijk ten laatste 48u na de Dog Survival. Elke deelnemer is verantwoordelijk voor het gedrag en de gezondheid van zijn hond. Schade aangericht door de hond en/of door de deelnemer dient door deelnemer zelf te worden vergoed.

 3. De organisatie kan zelf bepalen of een te laat verschenen deelnemer alsnog kan starten. Indien mogelijk sluit de deelnemer achteraan aan.

 4. Het parcours wordt aangeduid met fluo pijlen met het logo van Hondenschool Hond en Baas + een nummering.

 5. Aanwijzingen van vrijwilligers (herkenbaar door kledij) moeten ten allen tijde worden opgevolgd. De beslissingen van deze vrijwilligers zijn altijd bindend en niet voor discussie vatbaar.

 6. Hou u zo veel mogelijk rechts op het parcours zodat de snellere deelnemers langs links ongehinderd kunnen voorbijsteken. Tijdens het inhalen moet de ingehaalde deelnemer voorrang verlenen. Deelnemers dienen tijdens het inhalen hun hond kort te houden.

 7. Er wordt een EHBO-post voorzien. Bij ongevallen dient u een vrijwilliger aan te spreken of te bellen naar 03/325 89 55.

 8. De hond moet op de dag van de dog survival min. 1 jaar zijn en de hier verder vermelde inentingen hebben gekregen.

 9. Het gebruik van een; canicross harnas met bijhorende rekker, wandelharnas of gewone halsband is verplicht voor alle deelnemers.
  Het gebruik van een slipketting, wurghalsband, prikhalsband, gentle-leader,.. is strikt verboden. De honden blijven aangelijnd tijdens de dog survival, tenzij een proef vereist de hond los te koppelen. De hond moet ten allen tijde onder controle worden gehouden. De hond blijft buiten de dog survival ook aangelijnd. De begeleider moet de hond fysiek de baas kunnen en de nodige maturiteit bezitten.

 10. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het welzijn van de hond, voor zijn gezondheid, voor zijn algemene conditie en voor zijn gedrag (agressie, vervuiling, vernieling en ongevallen) en de eventuele financiële gevolgen daarvan. Dit zowel voor, tijdens en na de dog survival.

 11. Op de dag van de activiteit worden, bij het aanmelden aan het secretariaat, de inentingen gecontroleerd. Je dient dus het inentingenboekje (hondenpaspoort) van je hond bij te hebben. De hond dient ingeënt te zijn met de gebruikelijke vaccinaties: Parvo, Rattenziekte (L4/LMulti), Hondenziekte, Hepatitis en kennelhoest (Bordetella en Para-influenza). Het titeren van de hond wordt aanvaard, mits dit correct genoteerd werd door een dierenarts in het inentingenboekje, met bijhorende geldigheidsdatum. Heb je je inentingenboekje niet bij of is je hond niet in orde met zijn inentingen dan mag je niet starten!

 12. Niet kunnen of mogen deelnemen geeft geen recht op terugbetaling van het inschrijvingsgeld.

 13. Het parcours loopt over openbare (on)verharde wegen. Deelnemers moeten andere deelnemers respecteren en veilig laten passeren. Deelnemers respecteren ook andere weggebruikers (wandelaars, fietsers, …) op de wegen. Alsook de geldende verkeersregels.

 14. De dog survival is pas afgelopen wanneer hond en begeleider over de eindstreep komen.

 15. Annuleren kan je altijd. Het terugbetalen van het inschrijvingsgeld is enkel mogelijk mits
  - De annulatie (zonder reden) gebeurd voor 31 maart 2024.
  - De annulatie is wegens ziekte of blessure, mits voorlegging van een geldig dokters- of dierenartsattest
  - Terugbetaling is niet meer mogelijk indien de annulering gebeurt na 18 april 2024. U hebt in dit geval wel nog recht op de dagprijs.

 16. In onze kantine zijn er toiletten aanwezig. Ook zullen er minstens 2 tentjes (dames/heren) voorzien zijn waar je je kan omkleden.

 17. Tijdens het evenement zullen er door verschillende fotografen foto’s en filmpjes worden gemaakt. Zowel als deelnemer alsook voor toeschouwers/bezoekers gaat u ermee akkoord dat op het terrein van de hondenschool en op en langs het parcours van de dogsurvival foto’s en filmmateriaal van u kan worden gemaakt. Wij behouden ons het recht dit materiaal te gebruiken voor publicatie en promotie (website, social media) van de dogsurvival. Indien u liever niet wil dat er foto’s of filmpjes van u worden gemaakt, dan kan u dat melden bij de fotograaf/filmploeg en/of bij het secretariaat waar u ook uw startnummer gaat afhalen. Bij de starttijden lijst zal enkel uw voornaam vermeld worden en de naam van de hond. Verder worden alle persoonlijke gegevens niet met derden gedeeld.

 

 

 

We wensen iedereen veel plezier toe!

bottom of page